Minimarket - LICEUL TEHNOLOGIC BUCECEA

Despre noi

LICEUL TEHNOLOGIC BUCECEA este situat în localitatea Bucecea, declarată oraş în 2004. Şcoala deserveşte zona ocupaţională 10 a judeţului Botoşani şi deservește populația școlară din bazinul Siretului.

Liceul Bucecea a fost înființat în anul 1961 ca Școală Medie Mixtă. A funcționat ca Liceu Agroindustrial înainte de 1989, iar apoi ca Liceu Teoretic, devenind, din 1993, Grupul Școlar Industrial Bucecea, iar din anul 2012 Liceul Tehnologic Bucecea.

Liceul Tehnologic Bucecea este unitate şcolară cu personalitate juridică, având în subordine următoarele structuri:

1. Grădiniţa cu program normal „Prichindeii” Bucecea .

2. Grădiniţa cu program normal „Scufiţa Roşie” Bucecea.

3. Grădiniţa cu program normal „Albă ca Zăpada” Călineşti.

4. Grădiniţa cu program prelungit „Micii artizani” Bucecea.

5. Şcoala primară Bohoghina.

Misiunea Liceului Tehnologic Bucecea este aceea de a satisface nevoia fiecărui elev de a se simți competent în a deține, căuta și utiliza informația, de ase simți deschis spre schimbare și spre învățarea și respectarea valorilor unei societăți democratice.

Scopul şcolii este dat de ţintele care vor fi atinse şi care vor asigura îndeplinirea misiunii:

T1. Asigurarea şi promovarea calităţii serviciilor educaţionale prin : perfecţionarea managementului şcolar şi menţinerea unui etos educativ şi competitiv; diversificarea ofertei educaţionale şi dezvoltarea CDL-urilor şi a CDŞ-urilor; promovarea educaţiei transdisciplinare pe baza proiectelor POCU, ROSE şi a altor proiecte europene.

T2. Realizarea unui climat favorabil obţinerii succesului şcolar şi stabilităţii populaţiei şcolare prin: dezvoltarea și implementarea unui sistem de sprijin pentru elevii de liceu, prin proiectul ROSE, în vederea finalizării studiilor cu succes; centrarea activităţii didactice pe elev, asigurarea unei ambianţe plăcute şi a unui climat de confort fizic şi psihic în şcoală necesar înregistrării progresului şcolar dorit; asigurarea succesului elevilor la examenele naţionale, cuprinderea tuturor absolvenţilor în reţeaua liceală şi profesională sau pe piaţa muncii în conformitate cu opţiunile fiecăruia şi menţinerea şcolii în topul unităţilor din judeţ.

T3. Dezvoltarea competenţelor elevilor prin programe educaţionale extracurriculare și extrașcolare împreună cu parteneri educaționali, economici și sociali prin: dezvoltarea abilităţilor, competenţelor şi aptitudinilor elevilor și cu implicarea părinţilor, comunităţii locale,ONG-urilor, școli partenere; formarea elevilor în spiritul valorilor europene.

În cadrul școlii, copiilor li se oferă servicii educaționale pe următoarele niveluri : preșcolar, primar și secundar: inferior sau gimnazial (clasele V-VIII) și superior sau liceal cu: filiera teoretică: profil real – matematică-informatică și filiera tehnologică: profil tehnic, cu domeniile: electronică-automatizări și mecanică, profil resurse naturale și protecția mediului, domeniul: industrie alimentară.

Seriozitatea elevilor și profesorilor, efortul comun au contribuit la evidențierea Liceului Tehnologic Bucecea la nivel județean și național, prin rezultatele obținute la concursurile și olimpiadele școlare, dar și pe plan european prin participarea în cadrul proiectelor europene.